25 aprill 2008

Võhandu maratonist

Kuna tundub, et Arvi, Martin ega Tiina siia midagi ei kriba, siis panen paar oma mõtet Võhandu maratoni kohta siia ikka kirja, muidu jääbki üks tore üritus ilma blogita :)

Sai siis eelmine nädalavahetus Võrus käidud. Mina olin vaid autojuhiks ja seda, mis jõel toimus ei oska kommenteerida. Kohale sõitsime reedel, et võistlejad saaks end välja puhata. Tiimideks olid: Martin-Tiina ja Arvi-Tambet. Õhtusöögilauas meenutati varasemaid maratone... Martinilt küsiti, kas taskulamp ikka seekord kaasas, et nagunii oled pimedani rajal. Jahh... ta oli end ikka sellega varustanud, ettenägelik :). Õhtul vaatasime üle ka Tamula järve, kust start toimub ja selgitati mulle millal ja kus punktis ma peaksin teisi ootama.

Hommikul kell 7 läksid siis virgad võistlejad teele. Starti kahjuks ma ei näinud, sest uni oli magusam :). Ärkasin kella 9 paiku ja hakkasin sõitma Leevi poole. Loodus on sealkandis ikka nii ilus.... Enne Leevit vaatasin korra ka Paidra sillale, kuid sealt olid meie omad juba läbi läinud.

Leevile jõudes hakkasid saabuma esimesed süstad, kõik olid veel energiat täis ja kihutasid edasi. Seitsmenda kanuuna jõudsid Arvi ja Tambet. Selgus, et hommikul olid nad söögid-joogid jätnud Hillari autosse ja neid kimbutas janu. Jooksin siis majast-majja, et vett saada. Lõpuks üks vanatädi andis mulle vee, mis oli väga kummalist värvi, kuid aega ei olnud enam, et edasi otsida. Pärast Tambet naeris, et ei tea kuskohast see tädi selle mudamaitselise vee küll tõi.

Vahepeal oli söögipunkti jõudnud Martin ja Tiina. Mille peale Arvi ja Tambet kiiresti veele läksid. Väsimust veel kellegi silmist näha ei olnud.

Peale Leevit oli mul paar-kolm tundi vaba aega. Sisustasin seda meeldivalt Munamäe otsas, polnud seal ammuuu käinud.... aga see juba ebaoluline jutt... nii... kella 2 paiku sõitsin siis tagasi Leevaku suunas.
Põikasin enne läbi Võuküla sillalt, kuid rahvas seal ütles, et kanuusid juba palju mööda läinud... oletasin, et ka meie omad ja läksin Leevakule. Seal hakkasid saabuma juba tuttavad paatkonnad: sini-valge paatkond oranžide vestidega, madruse stiilis paatkond, sõjaväeriietes jne. Õudne oli vaadata, kuidas mõned süstamehed enam jalgu kätte ei saanud süstast ega püsti tõusta, sest jalad krambis...
Meie omasid polnud ikka näha. Lõpuks saabusid Arvi ja Tambet. Jõud oli otsa saanud vahepeal... pidi väga raske olema, et muutkui sõua ja sõua ja otsa ei saa, voolu ei pidavat ka olema. Juua oli neil vaid mudamaitseline vesi eelmisest punktist, andsin neile seekord värskat kaasa. Tambet vahetas kiirelt riided, sest vahepeal oli kärestikest mõnusasti vett sisse tulnud. Arvi veel naerdes kommenteeris, et valis läbimiseks ikka kärestikulisemad kohad, et huvitavam oleks. Kuivad riides selga saades, saabusid Martin ja Tiina. Ja kiiruga läksid Arvi ja Tambet teele. Ega Tiinagi ei lasknud Martinil kaua suppi süüa ja kamandas ta kanuusse :) Ja läinud nad jällegi olid.

Järgmine punkt, kuhu liikusin, oli Räpina. Mingi tunniga saabusid sinna juba tuttavad näod. Seekord saabusid Arvi ja Tambet kiiremini, kui ma oodata oskasin. Vahepeal olid nad jõu tagasi saanud ja paljudest möödunud. Väsimus oli kui pühitud. Kiirelt tassiti kanuu üle silla ja mindi uuesti teele. 10 min pärast saabusid Martin & Tiina. Ja endiselt ei lubanud Tiina Martinil puhata, ei mingit hingetõmmet :)

Ja oligi minu raske tööpäev autojuhina lõpule jõudmas :) Kella 7 paiku saabusid Arvi ja Tambet Võõpsule, kokku olid nad jõel veidi alla 12 tunni (täpseid aegu ma ei mäleta kahjuks). Martin ja Tiina veidi üle 12 tunni, kuid oma eelmise aasta aegu parandasid nad kõik tublisti. Üllatajaks oli ikkagi Martin, kes Tiinaga sel aastal väga kiirelt sõitisid... ja pealampi vaja ei olnudki :P. Tagasisõites oli muidugi muljeid ja mõtteid kõikidel palju, kuid keegi ei nõustunud neid siia kirjutamast :(

Jahhhh... tore üritus on see Võhandu maraton. Arvi arvas, et järgmine aasta võiksin mina kah juba aerutada. Ma aga kardan, et oleksin esimeses punktis juba siruli maas :P. Aga nohhh... eks paistab.... ;)



Kirjutas Marit
Pildid Marit ja Arvi

Arvi pildid
Ivari pildid
Võhandu Huntide pildid
Kristini pildid
Pireti pildid
Hillari pildid
Kaido pildid
Indreku pildid
Teise Kaido pildid
Kaisa pildid
Frederiku pildid

Tulemused

2 kommentaari:

JUTA ütles ...

Martin, nüüd tead, kellega ka järgmisel aastal ühes kanuus sõita, et veel parem tulemus kirja saada.

Tiina ütles ...

Igati lahe üritus oli! Ning ilm oli lausa suurepärane.
Punktides Arvit nähes tekkis kohe jõudu ja energiat juurde :)
Järgmisel aastal loodetavasti saab jälle sellest toredast üritusest osa võtta.