06 aprill 2008

Selja jõge taltsutamas

Täna sai siis selja jõge taltsutamas käidud.

Alustuseks - nii palju vett ei ole Seljal varem olnudki. Kõrge veeseis tegi asja päris mõnusaks.
Kokku oli meid 14 + Krissu, Martin hüppas viimasel hetkel alt ära ning Tanel Mulla ei ilmunud (vist juba traditsiooniliselt :) ) välja. Sõitmas käisid Nelsonikad Vahur, Ago, Heiko, Tiina, Taavi, Arvi, Tanel lisaks Ants, Volli, Harri ja veel 4 Axi sõpra keda ma varasemalt ei tundnud.

Riina oli käskinud Vollil kiivri pähe panna :) panimegi. Täiesti pädev kaitsevahend kusjuures.

Autod viisime Karepale, Antsu bussiga autojuhid Varangule tagasi ja teele! Kõrge veeseis oli õnneks uputanud väiksemad kivid ja kärestikel ei käinudki kanuu kogu aeg mööda põhja. Karulõppe veskitamm pritsis loomulikult Axi ja teised ees istujad märjaks :) Vahel on taga istumisel ka teatavaid eeliseid.

Ei läinudki kaua, kui Arvi ja Tanel ennast ühes puudepusas Krissuuputamiselt leidsid. Ehk siis mis ümber, see ümber. Ilmselt ikka selleks, et huvitavam oleks. Tegelikolt olla Taavi(Juku) oma paarilisega varasemalt juba paadi vett täis saanud ja siis Arvi nagu solidaatsusest (Tema enese väitel kull Taavi paatkonna kaasabil) kah külili keeras :) Vaadates juuresolevat pilti võib sel väitel isegi teatav tõepõhi olla. Loomulikult uputas Arvi korraks ka oma Canoni peegelkaamera. Mittetöötamiseks piisavalt. Ta kohe oskab :P :) Krissu külmetas pisut, aga sai matka lõpuks jälle mõnusa tunde kätte.

Peale pikemat siledat osa sai Jõekääru sauna juures olevas kärestikus ka pisut fun'imat sõitu. Kimasime edasi ja otsustasime pisut oodata - 2 paati jäi meist maha. Tirrr! telefonikõne ja teade - Harri ja Sergei on ümber, 1 aer putku pannud :)

Otsustasime siis vastuvoolu sõita ja silmad lahti hoida. Aer meieni ei jõudnud, aga karp kinniseid viineri apsukaid küll. Haarasime need kaasa, täiesti veekindel see Hagari pakend. Varsti selgus, et nad ikka saavad sealt liikuma. Kanuu oli küljelt muljuda saanud, teine aer leiti kah üles ja kimati edasi. Arvi, Krissu ja Tanel olid juba minema pannud.

Kes käinud, see teab, et jõe viimane ots on üsna käre ja päris mõnus. Otsustasime Agoga pisut kiirendada ja tempokalt lõpuni minna. Päris mõnus, kuigi ei miskit karmi :P

Alla jõudes olid Arvi, Krissu, Tanel juba riideid vahetamas. Tirisime ennast autoni ja vahetasime ennast kuivaks. Teistel läks ikka jupp aega :) Selgus, et Volli ei tahtnud traditsiooni murda (Kogenud Selja jõe matkajana ei ole ta kordagi ümber minemata mereni jõudnud) ja nad olid ennast kusagil külili keeranud.

Pikka mööda tilkusid kõik paadid lõpuni ja tulemit lugedes selgus, et püsti olid jäänud Traditsiooniliselt Ax ja Vahur ning lisaks Tiina ning Ants. Teised said oma kevadise ujumise tehtud.

Super oli!

Fotod Vahur, Ago, Arvi

Axi ja Jani pildid

Arvi pildid

2 kommentaari:

Piinatud ütles ...

vat kuna eelmine päev oli hoki turniir mis lõppes öösel 2 ja hommikul oli palavik 40 siis jätsin vahele sry.
Tanel Mulla

Ago ütles ...

Minu andmetel ei ujunud 3 paatkonda. Ago/Vahur, Tiina/Ants ja Aivar/Rait mis on kõva 43%