31 mai 2009

Paide seinast


Mingi aeg tagasi sai ära proovitud Paide ronimissein.

Tripil osalesid: Martin, Juku, Laura, Juta, Karina, Arvi, Toomas, Keit, Alex, Jana ja mina.

Seinale saamine oli veidi komplitseeritud, sest kohalik seina haldaja ei suvatsenud hommikul kokkulepitud ajal telefonile vastata. See meid ei seganud, sest õige pea olime üle aia hoovis ja Martin katusel köisi kinnitamas. Õnneks saabus varsti kadunud mees kohale, kes andis meile esimese paneeli kivid ja ronimine võis alata. Sein oli väga libe ja veidi kummaline oli ronida, sest suss ei pidanud seinal üldse. Kivid olid head, värsked, karedad ja lahedate kujutega. Paljud kivid olid lahti. See ajas kohati hinge täis, kui kivi jalge alt ära liikus ja mõnda rada lõpuni ronida ei saanud. Samuti andis soovida julgestuspunkt üleval. Martini väitel oli seal üks edasi-tagasi käiv polt, mis oli peenikese splindiga tagant otsast kinni... kahtlane.

Päev oli aga tore, ronida sai palju. Kõigil kujunesid oma lemmikrajad ja mõned rajad jäid vallutamata (minul oli neid mitu :D). Ilm oli kah suurepärane, kui mitte öelda, et liiga kuum (eestlase värk, peab ikka vinguma). Päike küttis keskpäeval ikka täiega lagipähe :).

Lõpetuseks proovis Arvi nägu ees ülevalt alla tulla. Kahjuks see ei õnnestunud nii nagu ta soovis, sest vöö raskuskese jäi liiga kõrgele selja peale.
Vot nii kujunes meie päev Eestimaa südames, Paides.
Olge endiselt sama lahedad ja varsti siis kivile ;)!!!

3 kommentaari:

AleX ütles ...

Marit, tema nimi on Jaana, mitte Jana;)

Klubi Nelson ütles ...

Martini viilimise füüsikatunnist anname andeks. Jõuvektorite ja suundade joonistamine ongi keeruline :) See ülemine kinnituspunkt kannatab minu arvutuste järgi 25KN (2,5 tonni) allapoole koormust ja vähemalt 8 KN (800 kg) horisontaalkoormust. :D

Anonüümne ütles ...

Ehh, Martin oskaks puitkonstruktsiooni tugevusvaru grammipealt öelda nagunii, aga teraspolt on ju silmaga vaadates palju peenem kui näiteks kasehalg.