09 august 2008

Mõned on nüüd ametlikult Kõvad Mehed(tm)

Et toimus Stamina korraldatud Kõva Mehe Jooks. Minul oli vaja patte lunastada - nimelt ei olnud ma viitsinud Hansapanga tervisejooksu etappidel käia (no kuulge, 4km lolli jooksu, ei kontrollpunkte, ei vett, ei ronimist :( ) ja seega oli vaja osaluskordade kirjasaamiseks sinna minna. Mainisin Martinile, tema Arvile ja olimegi kolmekesi stardis. Olgu öeldud, et vana orienteerujana oli mul tõsine probleem võstluskeskuse ülesleidmisega. Viis minutit enne väljakuulutatud stardiaega olin alles Laagris ja kuulasin Martini isikupäraselt ebamääraseid kohalejõudmise juhtnööre. Õnneks olid korraldajad ja ülejäänud 259 võistlejat nõus ootama, kuni ma stardimaterjalid kätte saan ja riided vahetan ja start lükati veerand tundi edasi. Jee-jee, päriselt ka minu järgi oodati :P

Stardikoridorist leidsin Martini ja Arvi suht eest, jäin nende juurde. Jama lugu, üritasin esialgu esiotsa rahva tempos joosta, aga pärast esimest rajakolmandikku sai aur ikka väga otsa ja teine kolmandik oli kole ja pikk ja kurb nagu teine maailmasõda. Tegu oli 6,5km takistusjooksuga. Esialgu peale starti polnud muid takistusi kui paarist mullahunnikust üles joosta ja läbi miski veeaugu,millest sai ka mööda, järgnes tiir mööda luhta ja siis raudteesilla alt mööda ojapõhja läbiminek. Siis läks veelgi igavamaks. Hulk maad tuima näoga joosta ümber lahmaka välja ning siis järgnes vist korraldajate arvates takistus "tihe mets." Isegi Xdreami B-rada sõidab sellises metsas jalgrattaga. Samast ojast, milles juba korra sai solistatud läksime nüüd purret mööda üle ja järgnes teine samasugune pikk looge, millel oli vahelduseks ka põhupalle takistuseks. Esmalt ühe palli kõrgused takistused ja siis magustoiduks 4 palli kõrgune püramiid, millele korraldajad väitsid 5m kõrgust. Seal oli ka lihtsustamise mõttes käepärane köis - ülessaamine polnud probleem. Ega ka mitte allasaamine - hüppasin :)

Ja jälle pikalt ja nõmedalt jooksmist, jälle raudteesilla alt läbi ja mööda hästi pehmet liivamudast teed lõpusirgele, õigemini lõpukõverikule. Jäi veel üks mudaste kallastega veetakistus teele ning siis jupike madalroomamist mõnusalt püdelas mudas. Ja oligi kõik.

Martin oli muidugi seamoodi uhke, et tegi Arvile kaela ja pidi sellepärast peaaegu ära uppuma. Käis ta ringi nina püsti, aga vihma hakkas sadama.
Tulemused:
32. Martin
44. Arvi
223. Tanel

2 kommentaari:

Ott ütles ...

Ja tai pohh, kui te ei olegi kõvad mehed...

Anonüümne ütles ...

tai pohh kui sa järgi katsuda proovid :P